customheader

Sertai & Bantuan

Sertai & Bantuan
Cara untuk Sertai Tone Excel dan bantuan.

Syarat untuk menjadi pengedar simkad Tone Excel hanyalah anda dahulu menjadi pengguna simkad ini. Itu sahaja. Jadi langkah pertama adalah anda perlu membeli simkad ini terlebih dahulu.

Harga sekeping simkad ini adalah RM100, dimana didalamnya sudah ada kredit sebanyak RM 30, data internet sebanyak 1.5Gb, sebuah buku panduan pengguna dan sebuah buku promosi bertajuk ‘Kenapa anda perlu buat bisnes Tone Excel’.

Simkad Tone Excel

Terdapat 2 cara untuk anda membeli simkad Tone Excel ini.

1. Anda boleh call saya dahulu, nanti saya bagi no akaun bank saya. Anda bank in dalam akaun saya, nanti saya akan poskan.

Nama: Hairul Azman
Phone No:011-3806.3866

2. Anda juga boleh membuat pembelian secara pos dan pembayaran melalui bank akaun dibawah ini. Harga sekeping adalah RM100

  • Jika MayBank, gunakan nombor account ini 162263261382
  • Jika BIMB Bank, gunakan nombor account ini 12029020593964
  • (Kesemuanya atas nama Hairul Azman)

Selepas itu whatsapp/sms kan maklumat seperti Nama/Alamat Penghantaran/Jumlah duit yg dimasukkan ke no. Hairul Azman 011-3806.3866.

Penghantaran akan dibuat menggunakan pos laju dan anda akan diberikan maklumbalas tentang no tracking pos laju anda. Untuk sebarang pertanyaan tentang penghantaran simkad anda sila hubungi Hairul Azman 011-3806.3866

Saya nasihatkan kepada anda, kalau boleh jangan beli sekeping. Kalau sekeping, anda terus register untuk diri sendiri, lepas itu anda sudah tiada kad untuk didagangkan kepada orang lain. Katalah, anda balik rumah, cerita kepada isteri dan isteri pun berminat nak guna simkad ini, apa yang anda nak jual kalau tiada simkad extra? Belilah sekurang2nya 3 keping, 1 untuk diri sendiri, 2 untuk rolling. Kalau 2 tu dah habis, beli lagi 2 keping. Sentiasa standby 2 keping dalam poket. Bila sembang kat tempat kerja pasal kelebihan simkad ini boleh buat duit, tiba2 kawan pun nak beli sekeping, kan mudah jika kita sudah ada standby dalam poket. Boleh terus jual.

Jangan buka kedai goreng pisang, letak banner besar2 kedai goreng pisang, bila orang datang nak beli goreng pisang 2 ringgit, kita kata, pisang belum ada lagi, baru nak tanam. Tak jadi macam tu.
Bila dah dapat simkad, apa perlu dilakukan?
Bila anda sudah dapat simkad, anda perlu daftar dan aktifkan simkad ini terlebih dahulu. Simkad yang anda dapat tu, belum boleh digunakan lagi dan nombor pun tiada lagi.

Jadi untuk aktif dan daftarkan simkad ini, anda gunakanlah mana2 handphone yang lain dahulu, hantarkan maklumat ke Pusat Pengaktifan dan Pendaftaran Simkad Tone Excel yang dipanggil DEC. (whatsapp 010 5335 793 atau sms 014 705 7769).

Ingat!, maklumat ini perlu dihantar menggunakan handphone yang lain, kerana simkad baru anda ini belum boleh digunakan lagi. Seeloknya anda savekan nombor yang saya berikan tadi, letaklah nama DEC, kerana anda akan berulang2 kali menggunakan nombor tersebut dimasa akan datang.

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

  • Kod untuk aktif dan daftar (ad)
  • Nama penuh
  • No SN (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No PUK (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No IC/Passport
  • Alamat penuh<br< li=””>
  • No id agen yang menjual simkad kepada anda. (idp).
  • Contohnya, No id orang yang menjual simkad kepada kita adalah 8694

Contoh whatsapp atau sms yang perlu dihantar:
ad ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya idp0000

Selepas itu, dalam masa 15 minit anda akan mendapat maklum balas daripada DEC memberitahu no. telefon simkad baru anda dan juga anda akan diberikan no id sendiri. Mana tahu kemudian hari anda juga ingin mendapat untung dengan menjadi pengedar simkad Tone Excel ini.

Contoh simkad tone excel:
Simkad Tone Excel

Bagaimana mengekalkan nombor lama, mana tahu saya boleh menang kereta BMW tahun ini?

Untuk mengekalkan no lama, anda perlu memohon dengan menghantar maklumat sekali lagi ke pusat pengaktifan/pendaftaran simkad Tone Excel. DEC(whatsapp 010 5335 793 atau sms 014 705 7769).

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

  • Kod untuk kekalkan nombor lama (pt)
  • Nama penuh
  • No SN (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No PUK (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No IC/Passport
  • Alamat penuh
  • syarikat telefon lama yang anda gunakan sekarang (contohnya maxis,digi,celcom dll)
  • No. lama yang anda gunakan.

Contoh whatsapp atau sms yang perlu dihantar:
pt ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya maxis 0179876543

Biasanya syarikat telefon lama anda akan menghantar maklum balas dengan menghantar sms bertanya betulkan anda ingin menamatkan perkhidmatan dan berpindah ke talian lain, pastikan anda jawab dengan betul, jika tidak syarikat telefon lama anda akan menolak permohonan ini, dan anda kena hantar semula maklumat ke DEC.

Proses ini biasanya akan mengambil masa 48 jam untuk pertukaran dari nombor baru yang diberikan tadi kepada nombor lama anda. Jika permohonan ini berjaya, simkad lama anda sudah tidak boleh digunakan lagi, dan simkad Tone Excel baru anda sudah bertukar dan menggunakan nombor lama anda.

Bilakah saya perlu menghantar maklumat ini jika saya ingin mengekalkan nombor yang ada sekarang?
Bila-bila masa setelah anda aktifkan simkad Tone Excel ini, on the spot boleh, selepas seminggu pun boleh, selepas setahun pun boleh.Tadi diberitahu semua komisyen akan dimasukkan kedalam bank akaun saya jika saya sudah dapat komisyen, bagaimana Tone Excel tahu bank akaun saya?

Anda perlu memasuk maklumat bank anda didalam internet website Tone Excel.
Caranya:

  • Lawati website www.tonegroup.net
  • Klik di “Tone Excel User Login!”
  • Klik di “Tone Excel Member Management System”
  • di ruangan “Login ID” masukkan no IC anda tanpa sengkang.
  • di ruangan “Password” masukkan 1234
  • Anda akan diminta menukarkan no. password.
  • Dibahagian “Subscriber Care”
  • Klik dibahagian “My Profile”
  • Lihat di “Bank Account Information” dan klik “Update”
  • Disitulah tempat anda memasukkan maklumat bank akaun anda.

Simkad Tone ExcelMacamana saya nak dapat bantuan teknikal jika saya ada masalah dengan simkad baru ini?
Anda terus call ke 0105000969 (Pusat Khidmat Pelanggan Tone Excel)

Macamana saya nak dapat bantuan jika saya ada masalah dengan pendaftaran?
Anda terus call ke 0111-508-1515 (DEC)

Macamana jika saya ada soalan-soalan lagi yang mungkin saya tak faham?
Anda boleh bertanya saya, melalui call, sms atau whatsapp, kerana saya sebagai penjual simkad kepada anda, jika saya tahu, saya akan menjawab soalan anda.

Nama saya: Hairul Azman
No telefon saya: 011-3806.3866

Adakah group whatsapp yang boleh saya join untuk sentiasa mendapatkan ilmukan ilmu Tone Excel?
Ada anda hanya perlu whatsapp kepada saya dengan memberikan no. id anda, beritahu yang anda ingin join group whatsapp.

Adakah Group facebook yang saya boleh sertai untuk sentiada mendapatkan ilmukan ilmu Tone Excel?
Ada, ada boleh join group facebook ini.
Group facebook Perkembangan Terkini Tone Excel

dan juga group ini,
Group facebook Soal Jawab Tone Excel

Adakah Page facebook yang saya boleh sertai untuk sentiada mendapatkan ilmukan ilmu Tone Excel?
Ada, ada boleh LIKE Page facebook ini.
Page: Belajar Untuk Berjaya

 

Ayat-ayat di atas karangan Mazelan Abas, dan dibawakan kepada anda oleh:
Hairul Azman
011-3806.3866 (whatsapp/wechat/sms/call)™

Saya ingin berjaya bersama-sama ANDA dalam Tone Excel ini. Hubungi saya segera.